Monday, September 12, 2005

Vplačajte loto!

Včeraj so minila 4 leta od spremembe New Yorških dvojčkov na prafaktorje. Strinjam se, napad je bila podla poteza nasprotnikov, ki je na veliko žalost svet pahnila v relativen kaos. Prav je, da se tistega dne spominjamo in, da se spomnimo žrtev, toda kar me spravlja v bes je ideološka manifestacija „žalovanja“ populistične ameriške vlade. Letos so na osrednji slovesnosti v New Yorku spet brali imena žrtev terorističnega napada. Tokrat so imena brali bratje in sestre preminulih, lani so to počeli starši in stari starši, predlani pa otroci. Bodo drugo leta na vrsti bratranci in sestrične? Čez dve leti sorodniki od tretjega do petega kolena? Tako bi lahko že leta 2008 prišli na vrsto sodelavci, leta 2011 pa osebni zobozdravniki in občasni golf partnerji. Se nikomur ne zdi vsakoletno čakanje imena preminulega sorodniku žrtve na “ground zero” psihična tortura in povsem nepotrebno odpiranje ran? Ko so ljudje v svojih skrajnih čustvenih stanjih postanejo jako dojemljivi za manipulacije, ki temeljijo na čustveni noti. Toda perverzija gre dalje…Seveda ne morejo vsi bratje in sestre brati imena, zato so izbor opravili preko žreba. V izbor je prišlo 200 bratov in sestra.

“Dober dan, poklicali ste telefonsko linijo “Žreb patriotskih žrtev WTC 2001“. Če ste brat ali sestra preminulega pritisnite tipko 1 zdaj!....Če to niste, prosimo da odložite slušalko! Če bi radi sodelovali pri branju imen preminulih pritisnite tipko 2 zdaj! FBI je zabeležil vašo telefonsko številko, v kolikor boste izžrebani za branje imen preminulih, boste o tem obveščeni na dom. Cena pogovora je 2 dolarja na minuto, denar bo namenjen podpori ameriških enot v Iraku! Hvala!“

V Nemčiji so za žrtve 9.11. in orkana Katrina imeli spominsko mašo v berlinski katedrali cesarja Wilhelma, ki so jo po porušenju v bombnih napadih v drugi svetovni vojni le delno obnovili, kot spomin na vojne strahote, v Volgogradu je 50.000 ljudi oblikovalo 40 km dolgo človeško verigo, Američani pa so morali žalno slovesnost spremeniti v spektakel brez meja, gotovo je malo manjkalo, pa bi imeli še klinčev ognjemet, ki bi izrisoval obraze pogumnih reševalcev v polni bojni opremi. Na vse pretege se Američani trudijo razlagati, da predstavljajo „kulturo življenja“ (npr. ohranimo Terri Schiavo kot rožo pri življenju in NE abortusu v vsakem primeru), ta pa velja le za ameriške državljane...., iraške, afganistanske in druge žrtve pa so le kolateralna škoda. Ubogi ameriški narod in prekleta ameriška vlada.

P.S. V enemu od prejšnjih blogov sem se dotaknil jedrskega orožja in nekje vmes omenil, da moj dober prijatelj George Bush junior pripravlja nekaj novega s tega področja. Pentagon je oblikoval nov osnutek ameriške „obrambne“ doktrine, ki vključuje možnost uporabe preventivnih jedrskih napadov „proti državnim ali nedržavnim sovražnikom“. Osnutek poziva ameriške generale, naj se „pripravijo na učinkovito uporabo jedrskega orožja!“ („Yeeehaaaaa...., Georgy-boy gave us nukes, fellas....Let’s nuke Iran, Iraq and one of the Koreas....!“). Po novi doktrini bi jedrske bombe metali na domnevna skladišča zalog kemičnega orožja in na utrjene bunkerje, napad pa bi bil možen tudi v primerih, ko sovražnik nima jedrskega orožja, ima pa velike količine konvencionalnega, saj naj bi takšna taktika nudila hitrejši konec vojne pod ameriškimi pogoji, ali celo samo zato, da bi “zagotovili uspeh ameriških in večnacionalnih operacij” – AHA! Torej takole: Naš velediplomat Dimitrij Rupel zaradi neobstoječe hrbtenice spet podpiše kakšno kretensko “Vilensko deklaracijo”, Amere zasrbijo prsti in po novi doktrini pritisnejo na knof, sredi Irana naredi BUM in pobije pol milijona ljudi, Slovenija kot koalicijska podpisnica pa postane posredno odgovorna za jedrski holokavst. Krasno, ne?

No comments: