Thursday, September 01, 2005

"Okus & Razum"



Spet mi je banda poštarska zagrenila začetek dneva, ker ni dostavila časopisov ob dogledni uri...Ob zajtrku namreč zelo rad (nepogrešljivo rad) berem dnevno časopisje, meseca avgusta pa je bil/še vedno je cajtng dostavljen šele okoli pol devete ure in glede na to, da vstajam oko 7, mi je dostavljalna ura pozna! Tako sem se rahlo tečkast s svojim čajem zvalil pred tv in začel apatično šaltati po programih in ustavil sem se na MTV-ju (sicer sem včasih, v srednji šoli, MTV še gledal, sedaj pa le zelo, zelo, zelo redko), kjer so predvajali oddajo "MTV cribbs" (za tiste, ki MTV-ja ama res prav nikoli ne gledate naj povem, da omenjena oddaja prikazuje nepremičnine in avte ameriških zvezdnikov, ki jih rezimirajo lastniki sami).

Nisem tip človeka, ki bi se nenadzorovano in pobebljeno slinil okoli imetja bogatašev, oddaja pa je danes poskrbela, da sem v nov dan stopil nemalo nasmejan. Oddaja ponavadi obdela tri zvezdnike in danes so to bili filmski igralec Rob Schneider (igral je v filmih kot so Deuce Bigalow Male in European Gigolo ter v Home Alone 2), afriško-ameriški pevec in maneken ("Hey, man, I'm Sudanese-American, you f***ing rasist!!!") Tyrese Gibson ter Brody in Brandon, "igralca" v resničnostnem šovu z imenom "Princes of Malibu", v bistvu pa le posvojenca ameriškega glasbenega mogula Davida Fosterja.

Rob Schneider je razkazal svojo hišo, ki je bila zgrajena v času ameriške prohabicije, in bil še posebno navdušen nad skrivno omarico za alkohol, ki je bila vgrajena v lesen opaž dnevne sobe. Hišo ima v rustikalnem slogu, pusto in relativno nezanimivo. Je zbiralec "vintage t-shirts-ov" (hm..., koko se to prevede..."trgatvenih majic"? "Zgodovinskih majic", "klasičnih majic"...Skratka majic ala "The who", "The John and Yoko Ono", "The Beatles", majice z zgodovinskim poreklom...). V svojem hladilniku ima pakirano fastfud hrano za v mikrovalovko za 2 minuti, propadajočo solato neznane starosti in mehiško pivo, ki ga pohvali kot "the pivo" (poba očitno še ni pil pravih piv). Za svojo spalnico je hudomušno in s precej distance razložil, da je to kraj, kjer se VSE dogaja. Rob ima tudi psa (terierja, ki nastopa v reklami za pasjo hrano "Cesar"), majhen bazenček in očitno nobenega avta (ali pa je bil ta del čisto, čisto na začetku, ki sem ga malce zamudil...) Rob je deloval kot fejst dečko.

Na vrsto pride Tyrese Gibson. Ha! Priznam...Nimam pojma kdo bi to bil. O njem sem prebral, da je "L.A. native" (Los Angeleski staroselec), da je maneken, igralec in, da je pevec pocukrano trpečih komadov za zblojene najstnike. Najprej se pohvali s prvim neokusnim lestencem v predsobani...Oblije me mrzel pot. V kuhinji nam predstavi svojega osebnega kuharja, ki mu ravnokar pripravlja zanj špartanski obrok (ker ne vsebuje sira), saj mora ubogi maneken Tyrese izgubiti nekaj kilc zaradi filma, ki ga namerava snemati. Tyrese ima tudi filmsko sobo, kjer mu "big plazma skrin" podpira narisani Atlas, ki pa ga Tyrese s svojimi mišaki ponosno zakrije in mu prevzame mesto držalca "big plazma skrina". V dnevni sobi nam pokaže drug, še bolj grd kristalni lestenec, ki pa visi nad bilijard mizo - jako praktično, Tyrees, jako praktično! Potem s ponosom razkaže spalnico, za katero mora hitro povedati, da tu pa on res veliko seksa, zraven postelje stoji umetelen stol za masažo nog (za katere pravi, da o njih govori kot o rokah..."Okej...Halo? Doktor Freud?"). Popotovanje se konča pri njegovem voznem parku. Tyreesa vozijo v Bently GT Coupe-ju (ker nisem poznavalec avtomobilov, se za detajle omenjenega vozila potrudite sami), za katerega je znano, da je edini bel model tega avta v državi, na feltnah pa je filigramsko vdelano njegovo ime.

Na koncu pa predstavijo še domovanje dveh bratov, s katerima očim ni vedel kaj bi in ju je tako delno zapregel v družinski posel, da posvojenčka ultramilijonarčka ne bi zapadla v slabo družbo. Njuna mati, Linda Thompson (spet ne bi vedel, kdo je to...) je vneta zbirateljica angelov vseh vrst..., en izmed primerkov (visok cca. 3-4 metre) za ograjo, na kakršno ponavadi naletimo ob kapelicah na pokopališčih, krasi predsobo, sicer pa so kipci in slike angelov razmetane po celi bajturini. Mati radi poudarijo, da sta najlepša angela v hiši prav njena sinova Brody in Brandon. Ooooooo!Dnevna soba ima zelo visok strop, tako na oko bi rekel, da ni pod 10 metrov. Na sredini dnevne sobe je popolnoma neokusna sedežna garnitura, ki še ene neprimerne dekoracije ne bi prenesla, saj bi s tem povzročila takojšnjo slepoto obiskovalcev. Povsod okrog sedežne stojijo mize, do zadnjega centimetra polne razne bižuterije, điđimiđijev in neuporabnih okraskov (seveda, vključno z angelci). Cvetka dnevne sobe je velik koncertni klavir, ki pa je modro postavljen v tisti del dnevne sobe, kjer je strop že normalne višine. BRAVO! Mislim, da človeku ni treba biti jedrski fizik ali možganski kirurg, da takšen klavir postavi na sredino prazne sobe in ne v nek neugleden kot na poti v kuhinjo (in ta družina bi si primerno sobo za klavir lahko celo privoščila). Glasbeni moguli, ki si koncertni klavir postavijo pod 2 visok strop, 3 metre stran od dela dnevne sobe, ki ima 10 metrski strop in neprimerno boljšo akustiko. Še enkrat: BRAVO! ODLIČNO! SUPER! Iskrene čestitke. Potem pa pride na vrsto največji štos. Brody in Brandon imata v OGROMNI hiši svoji sobi. Na posestvu, ki meri 22 akrov (za prevod v primerno površinsko enoto se potrudite sami, ker se meni ne da, lahko pa povem, da za omenjeno površino uporabljajo avtomobile, da pridejo z enega konca na drugega, kjer je tudi olimpijski bazen - sicer ne pravokoten - z vsem potrebnimi dodatki za divje žure) imata dva bratca, posvojenca multimilionarja v sredini 20 let svoji sobi. "Vedno bom živel pri svoji mamici! Samo ena je mama! Mami, saj sem tvoj angelček, a ne da ja, da sem, mami?".

Oddaja me je spravila v krasno voljo. Časopisov danes zjutraj sploh še nisem prebral. Edino, kar še lahko povzamem je to, da z vsem denarjem na tem svetu, si človek brez okusa le-tega ne more kupiti. Isto velja za razum.

J.T.

P.S. Grem po cajtng!

No comments: