Saturday, October 01, 2005

Sfriziraj mi kripo

Zadnjič sem na MTV-ju spet priložnostno pogledal nekaj minut oddaje “Pimp my ride”, katere bistvo je izbrati (izžrebati) človeka s katastrofalno izgledajočim avtom in mu ga nafrizirati do neslutenih razsežnosti. Oddajo vodi nek “African-American” (“Hey, man! I ain’t no African-American, you stupid bitch! I’m Ivorycoastal-American, you damn racist!”) z umetniških imenom “Xzibit”, ki je baje reper, avte pa predeluje ekipa mehanikov alternativnega izgleda (nabacan, potetoviran belec poln piercingov, ki je strokovnjak za feltne, majhen škrat, ki se rad igra z barvami, afro, ki se spozna na audio opremo, latinos, ki dela kajjestvemkaj ipd. – skratka pisana multi-kulti skupinica, ki reflektira politično korektnost show buisnessa).

Izdelki izpod rok zgoraj omenjene bande so v večini primerov precej dobri. Skoraj bi se lahko reklo, da pobje delajo čudeže, saj dobijo v predelavo takšne kante, za katere se slehernik kar začudi, da so sploh vozni. Ponavadi se ekipa potrudi, da avto predela lastniku (izžrebancu) po meri, toda tu jih pogosto precej zanese. Neki dečvi so predelali kombi, v katerem je na veliko prevažala tudi svoja psa. V ta namen so zadnji del kombija uredili tako, da sta imela psa svoj uglajen prostor in nista puščala dlak po celem kombiju kot do tedaj. Ker pa v vsak predelan avto vtaknejo vsaj dva lcd zaslona za špilanje računalniških igric, gledanje tv ipd. (ne pretiravam…, ponavadi tudi v dvoseda vgradijo dva lcd-jčka tako, da si jih potegneš pred fris kot ščitnik za sonce nad sprednjim vetrobranskim steklom čisto vsakega avtomobila), so jih tudi v tega vgradili kar nekaj. Celo vsak pes je imel svojega v tleh zadnjega dela kombija, poleg skledice za vodo in hrano. Konstruktor je vgradnjo dveh lcd-jev za psa komentiral: “…, da bosta lahko psa gledala TV med jedjo.” (tega si nikakor nisem izmislil, to je zamorček dejansko prikotalil). Ko smo že pri nenavadnih lokacijah za inštalacijo lcd zaslonov, naj omenim še tole: Nek tip pripelje totalno razsut avto. Ekipa zadega kripo vbek in kupi nov Toyotin jeep, ga sfrizira in ga podari zmedenemu izžrebancu. Ker je izžrebanec dejal, da se trudi postati mehanik, so mu na spodnjo stran avta (prav pod avto) vgradili lcd zaslon: “Da bo lahko gledal TV medtem, ko si bo popravljal avto”, na streho pa so namontirali satelitsko anteno, da bo lahko gledal preko 250 različnih programov medtem, ko bo popravljal avto.

Ob teh dveh primerih se zdi naslednji prav blag. Izžrebancu, ki rad igra bowling, so mini prtljažnik predelali v inštalacijo, skozi katero mu pripelje bowling kuglo v roke vsakič, ko odpre prtljažnik. In ne, za nič drugega ni več prostora v prtljažniku. Genialna pa mi je bila predelava pick-up tovornjačka za nekoga, ki rad igra bilijard. Na kason so mu namreč namontirali bilijard mizo. Super zadeva…, problem nastale le takrat, ko se kdo odloči, da bo zbijal kugle s tiste strani, kjer se nahaja kabina tovornjačka. Ups! Nič lažjega, zlezeš v avto, odpreš zadnje okence, se skozenj nasloniš na mizo, z eno nogo najdeš oporo pod volanom, z drugo v predalniku pred sovozniškim sedežem, vzameš zalet s palico, razbiješ sprednje vetrobransko steklo in udariš kroglo. Se samo meni zdi to popolnoma kretensko?

Sem pa danes slišal, da ima baje nemški MTV oddajo “Pimp my fahrrad” (fahrrad = bicikel). Mogoče bi se pa MTV Adria morala malo potruditi in narediti oddajo “Pimp my skiro”, “Pimp my kotalke” ali pa “Pimp my ciza” (z usnejnimi ročaji, 19 inčnim lcd zaslonom ter s predalom za šampanjec in dva kristalna kozarca). Po tem trendu bi lahko imeli na MTV Middle East “Pimp my little tank”.

3 comments:

Joco said...

Dober post!
Všeč so mi ideje za MTV Adrio in strinjam se glede idiotskih predelav.

Aja, pa vklop si že un filter za spam comments!

Anonymous said...

Sem gledal to soboto. Ženski so v gepektreger montirali čisto pravi, delujoč KAMIN!!! Mislim... Čist adijo! Pa cca. taužent LCD monitirčkov, da bo(jo) lahko gledal ne vem koliko DVD-jev.

Čukmajster said...

Crni, o "MTV cribbs" sem se enkrat že razpisal:

http://spilby.blogspot.com/2005_08_28_spilby_archive.html

Lp