Wednesday, August 24, 2005

Predlog za umor Huga

Če ima kakšna svetovna država nevarno kombinacijo spornega (če se da diktatorskega, ali pa vsaj levičarskega) voditelja in velikega bazena nafte pod njegovo ritjo, je treba nujno to državo usmeriti na prava pota, kar se je pokazalo tudi v primeru Irak '02. Pred kratkim pa je ameriški verski vodja in miljarder Pat Robertson (priznani fuhrer ameriških baptistov in bivši predsedniški kandidat) na svoji televiziji javno pozval k atentatu na Huga Chavesa, predsednika Venezuele, pete največje izvoznice nafte na svetu. Ameriška politika se je koj distancirala od Patove izjave, dobri stari Rumsfeld je glede ideje o atentatu na Huga odločno dejal: "We don't do that kind of stuff!". AJA? AJA? Kaj pa je bilo tisto leta 2001, ko so Ameri kar javno povedali, da je v igri tudi "tajni" plan za atentat na Saddama - manj košta en metek kot pa kontingent 120.000 soldatov in opreme, ampak z enim metkom Hallyburton in hčerinske družbe pač ne obogatijo, z invazijo na kakšno državico brez omembe vredne obrambe pa zelo!

Da pa se vrnem nazaj k Venezueli in Patu Robertsonu. Venezuela se zadnje čase precej odmika od ameriškega pogleda na svet, z denarjem od nafte pa si to lahko celo privošči (kot Savdska Arabija..., tam so sicer največji islamsko fundamentalistični manijaki, a ker imajo toliko nafte, ki jo poceni prodajajo ameriškim potrošnikom, ki se pritožujejo, da je pri njih liter bencina že 130 tolarjev, je vse v redu...). Hugo pa je levičar,...socialist...., KOMUNAJZER, ki izvaža svoje pokvarjene socialistične misli in poceni bencin v sorodne države južne Amerike. Hugov najboljši prijatelj je Fidel s Kube, katerega pa skušajo Ameri ostroodstrelit že 50 let, kar ni nobena skrivnost.

Geo in realpolitičnih razlogov za ameriško invazijo na Venezuelo, ali pa vsaj za kakšen vojaški puček, ki bi na oblast pripeljal prijateljsko desničarsko vlado, je veliko. Toda Pat bi umorček zrežiral zato, ker je "...Venezuela postala država, ki v obe Ameriki izvaža komunizem in islamske skrajneže." - No in tu se Patova teorija zarote sesuje v sončni prah. Komunistični sistemi so/bili ateistični, ki ne dajo dreka za verske inštitucije, jih pa v primeru prevelike moči sesujejo in njene člane, sploh pa voditelje pošljejo v gulage ali vsaj ceste kopat! Torej je popolnoma nemogoče, da bi iz komunistični dežele izvažali fundamentalistične islamske teroriste, kajti ti se borijo proti vsakršni veri, ki ni islam, pod to pa spada tudi brezboštvo (Afganistan ni tako daleč stran v zgodovini, da se ne bi spomnili, da so se Osama in njegovi kolegi tolkli z ateističnimi sovjetskimi silami kar 9 let).

Edina smola je, da ima tudi Amerika svojo neugodno kombinacijo dejavnikov. Prvi je ta, da se kar 3/4 prebivalstva deklarira za "verne" in, da jih 1/2 redno zahaja v cerkve, kjer poslušajo bedake kot so Pat Robertson, ki pa ni edini bedak med verskimi voditelji, ki imajo v Ameriki svoje "mega cerkve" (kapacitete "megacerkev" se gibljejo med nekaj tisoč in nekaj deset tisoč sedežev - celo neki stadion so preuredili v "megacerkev"). Drugi dejavnik smole pa tiči v dolgi lajtungi ljubih američanov, ki jih bolj skrbi kakšne barve bo ograja, ki obdaja njihove ranče in predmestne montažne hišice, katerega mladoletnika naj bi/je Michael J. danes kresnil, zakaj ima Ozzy še vedno cegel v ustih, da ga noben ne zastopi in koliko km je na biciklu danes prevozil njihov športni fuhrer, kot to, kje trenutno padajo ameriški vojaki za sod nafte.

Verski voditelji povedo vernikom kako se obvarovati vsega hudega na tem grdem svetu polnem manijakov z bombami in katerega predsednika naj volijo. Liberalna Amerika (trenutno brez cojones) obstaja samo na njeni vzhodni in zahodni obali, vmes pa je "božja dežela".

No comments: