Friday, February 10, 2006

Nedotakljivi

Notranjepolitične mučke v Sloveniji dobivajo nove razsežnosti. Kar nekaj perečih domačih političnih tem se odvija medtem, ko muslimani penijo in odvračajo pozornost. Od danes je namreč ukinjena “Kosova” protikorupcijska komisija (ne vem, zakaj je dobila ime “Kosova”,…očitno je bil kult osebnosti močnejši od komisije same, kar je na žalost odvračalo pozornost od vsebinskega dela le-te). Kos je torej strmoglavil (službo, pravi, si bo iskal v tujini, saj zaradi vodenja razpuščne komisije v Sloveniji ne bo dobil službe – kar je najbrž res, dokler bo na oblasti sedanja vladajoča garnitura), pristojnosti komisije bodo prenešene na tožilstvo, policijo in pa uvedena naj bi bila neka nova t.i. “protikorupcijska” komisija, ki pa jo bo sestavila naša preljuba vlada in vanjo po vsej verjetnosti vtaknila svoje prijatelje, nečake in ostalo sorodstvo ter nekaj članov sedanje komisije, da ji ne bi kdo očital nepotizma in politizacije nadzornega telesa. O novi komisiji je bil na današnjem TV Dnevniku “izprašan” pravosodni minister Lovro Šturm, ki pa ni hotel povedati prav nič o komisiji, ki naj bi še nastala…Namreč grdo se mi zdi, da minister na vprašanje: “Ali nam lahko kaj poveste o komisiji, ki jo mislite ustanoviti?", odgovori z: “Trenutno ne bomo še nič povedali…” – vlada včasih pozablja, da je odgovorna ljudstvu in, da je naloga ministrov, da na vprašanja o vodenju države odgovarjajo, ne pa da se odločajo, da sploh ne bodo odgovarjali ali pa celo nalajajo novinarje, češ, kakšne bedarije sprašujejo (po tem je znan sploh vrli in očitno dosmrtni zunanji minister, literat, ubermensch, padalec, diplomat svetovnega kalibra in intelektualec, presvetli dr. Dimitrij Rupel, pa tudi J.J.u je že ušlo, da sploh ne bo več odgovarjal, če ga bodo spraševali “provokativna” vprašanja).

S pravosodnim ministrom Šturmom je povezana tudi afera o pomilostitvi preprodajalca mamil, vendar tokrat v tandemu s predsednikom države, ki se mu zadnje čase precej cufa (napovedujejo se celo pogovori sudanskih sprtih strani v Ljubljani). Drno je najprej podpisal pomilostitev, potem je doživel amnezijo in zatrjeval, da ne ve ničesar o pomilostitvi dilerja, potem pa se je vendarle spomnil podpisa in krivdo zvalil na ministra in pravosodno ministrstvo, saj naj bi ti enoglasno podprli in tudi predlagali pomilostitev. Tudi Danilo Kovačič, ki si je nakradel denar z afero Hit, bil potem obsojen na zaporno kazen in se nato naredil norega, je bil pomiloščen s strani predsednika republike (v solo akciji). Sprašujem se, kam smo prišli, da spuščamo iz zaporov debelega gospodarskega kriminalca in preprodajalca mamil…Prepričan sem, da Kovačič od pomilostitve naprej ni prav nič več nor, s čimer se je prej ogibal zaporu, in da bo zdaj pobasal šila in kopita in nakraden denar s švicarskega računa ter izginil v Argentino k prijateljem, ali pa se bo skrival za predsednikovo krušno pečjo na Zaplani.

TV Dnevnik pa se je dotaknil tudi informativnega dneva za osnovnošolce, ki so si ogledovali srednje šole, ki bi jih radi obiskovali. Neverjetno, toda poimensko je bila omenjena le “Škofijska gimnazija” in na edino vprašanje osnovnošolcem v prispevku o izbiri gimnazije poimenosko, o čemer je bilo povprašano neko dekletce, je to odgovorilo, da razmišlja prav o Škofijski gimnaziji, saj naj bi tam človek bolje spoznal samega sebe in se posvetil duhovnosti. Krasno, ne?

Slovenija me zadnje čase čedalje bolj spominja na propadajočo bananarepubliko, ki ji vlada kup nesposobnih klerikalnih idiotov.

No comments: