Saturday, December 24, 2005

Vox populi victrix

Včeraj sem, kot sem v gnevniškem zapisu napovedal, poslal še e-mail pritožbo na Telemah (eden od oligopolnih ponudnikov kabelske televizije), ker so zamenjali program “BBC World” s tretjim kanalom RTV Slovenije, s podnaslovom DZRS, ki bo v prihodnje prenašal “zasedanja” Državnega zbora. V odgovor sem dobil tole:

»Spoštovani,

naj se vam najprej iskreno opravičimo za nevšečnost. V Družbi UPC Telemach smo v sladu (??? banda nepismena..., ali je to celo cinično glajhšaltanje?) z zakonom o medijih 21.12.2005 pričeli s predvajanjem Parlamentarnega programa. V svoji programski shemi smo imeli tri informativne programe v angleškem jeziku. Z zamenjavo enega programa s Parlamentarnim programom v UPC Telemachovi programski shemi smo bili primorani umakniti en program iz naše programske sheme. BBC World bomo ponudili v digitalnem paketu, predvidoma v začetku leta 2006.

Zahvaljujemo se Vam za razumevanje!
Vaš UPC Telemach«


Kaj pomeni, da bi lahko spremljal BBC World z digitalnim paketom? – pomeni, da bi moral DOPLAČATI za tega ogled (najbrž gre za internetno TV ali kakšnen podoben poden)...To je bedno »nadomestilo«! Sicer sem še malce dvignil uzbuno med prijatelji in znanci, ki so naklonjeni BBC-ju in moja boljša polovica je naredila takisto, toda omembe vrednih rezultatov pritožb nisem pričakoval…Potem pa sem včeraj zgodaj popoldan dobil v odgovor še tole:

»BBC World znova v UPC Telemachovi programski shemi

Ljubljana, 23.december 2005. Družba UPC Telemach d.o.o. je v petek, 23.12.2005, ponovno vključila informativni program BBC World v programsko shemo, na kanal S 28, kateri je bil po novem predviden za Parlamentarni program.

Za ponovno vključitev programa BBC World smo se odločili, ker želimo ugoditi željam naših naročnikov, kateri so izkazali velik interes za nadalnje predvanje omenjenega programa.

UPC Telemach je program BBC World zamenjal s Parlamentarnim programom, ker je imel v svoji programski shemi 3 informativne programe v angleškem jeziku. Z zamenjavo programa BBC World s parlamentarnim programom sta naročnikom sta osta še vedno dva informativna programa v angleškem jeziku.
Kljub temu se je izkazalo, da je interes za BBC World izredno velik, zato smo se odločili, da ga vrnemo v progransko shemo.

Točno programsko mesto Parlamentarnega programa bo znano v začetku januarja 2006.

Držba Telemach d.o.o. se želi opravičiti vseh tistim naročnikom, katerim smo bili zaradi omenjene povzročili nezadovoljstvo.

Vse dodatne informacije: Julija Čeh, Vodja marketinga in odnosov z javnostmi, tel: (01) 5188 670, e-pošta: julija.ceh@upctelemach.si.«


Sčekiral sem TV in res je! BBC WORLD IS BACK! Očitno je še vedno veliko ljudi, ki dajo kaj na kvalitetna svetovna poročila! Še bolj pa me je presenetila splošna mobilizacija nezadovoljnega naroda, ki je vložil svoj protest in pa tako hiter odziv Telemaha! Me veseli, da se da kdaj še vplivati na samopašni slovenski storitveni sektor! Bravo ljudstvo! Mogoče bi bilo treba pa vlado kar direktno zasuti s pisnimi, elektronskimi in osebnimi pritožbami! Direkt med oči!!

P.S. Sive celice so si zaradi zmage priredile zabavo…Ne vem pa, kako so prišle do alkohola…

1 comment:

Joco said...

Čestitam za uspelo pobudo!