Tuesday, December 26, 2006

Đingl belz, đingl belz…

Pred kratkim se je v visoki starosti stegnil Augusto Pinochet, dolgoletni diktator Čila. Stari se je ognil sodišču in obsodbi... Sicer je fasal nek hišni pripor in bil obsojen zaradi utaje davkov, a to slednje je bila le še jagoda na vrhu smetane sahar tortice, sestavljene iz mučenja državljanov, pobijanja političnih nasprotnikov in disidentov kar tako, kratenja človekovih pravic in ostalega šodra, ki se ga poslužujejo pravi diktatorčki...

Za veliko presenečenje pa se je stegnil tudi Turkmenbaši – diktator Turkmenistana, ki si je postavljal zlate kipe, poimenoval mesece po sebi in po svoji žlahti, izdal knjižico svojih bolnih citatov, ki so bili zakonsko dani vštric Koranu, in gojil bolj sofisticiran kult osebnosti, kot to počne Kim Jong–Il iz Severne Koreje... In zakaj se mi zdi Turkmenbašijev izteg presenetljiv? Ker je bil še precej mlad za diktatorja... Le 66 let...

Včeraj pa je na žalost preminul James Brown! Damn, nigger...! Najbrž bi živel dlje, če ne bi tolku mamile jedu... James je bil v mladih letih boksar, nakar je zavil v glasbene vode in bil odgovoren za izum funk glasbe (imenovali pa so ga tudi "boter soula"). Stari je bil totalen car in svaka mu čast... Od sedaj bo v peklu veselo (James je zihr prodal dušo v zameno za funk)

In, ker smo že ravno v tako revizionarskem času leta, bom tudi sam za konec še malce na kratko povzel LETO PSA, ki se izteka:

Januar (22.)Kobe Bryant iz NBA ekipe L.A. Lakers natrese nasprotniku 81 točk (Kobe je navaden soler!)

Februar (11.) – Ameriški podpredsednik Dick Cheney „po nesreči“ ustreli v fris svojega prijatelja in odvetnika med lovom na nekem teksaškem ranču (žrtev preživi, Dicku pa se incident sploh ne pozna).

Marec (11.) – Na oni svet odpotuje Slobodan Milošević (seveda pred obsodbo, kot se za diktatorje spodobi)

April (10.)Romano Prodi na italijanskih parlamentarnih volitvah nabriše dotedanjega premiera Silvia Berlusconija in s tem konča vladanje medijskega diktatorja, ki je z močno desnico vodil najdlje stoječo italijansko vlado po drugi svetovni vojni (Silvio je pri svojih 70 že napovedal povratek na oblast… Itak…)

Maj (20.) – Na Evroviziji zmagajo finski čudaki (Slovenci razočarani, predvsem pa SPET opeharjeni…)

Junij (3.) – Črna Gora razglasi neodvisnost (“Ko to kaže, ko to laže, Srbija je mala…? Nije mala, nije mala ima dva hektara…!”)

Julij (31.)Fidel Castro začasno prepusti vodenje Kube svojemu nekoliko mlajšemu bratcu (ugibanja o dejanskem stanju najdlje vladajočega diktatorja na tem svetu se začno)

Avgust (14.) – Po mesecu dni se konča druga Izraelsko – Libanonska vojna (Libanon je spet pahnjen za 30 let v preteklost, Izrael pa vseeno ni dobil nazaj ugrabljenih soldatov, zaradi katerih naj bi se vojna baje začela)

September (3.) – Upokoji se teniška legenda Andre Agassi (frizerji razočarani in vidno objokani)

Oktober (9.) – Severna Koreja se hvalisa pred svetom, da je testirala svojo prvo jedrsko bombo (Kao…)

November (29.) – Po skoraj 50 letih apartheida, Južna Afrika legalizira poroke med istospolnimi partnerji (svašta…)

December (3.)Hugo Chaves je ponovno izvoljen za predsednika Venezuele (Po Fidelu Hugo)

Srečno in zdravo leto vepra! Zdaj pa fešta:

“I feel good! Ta – nana – nana – nana!“

8 comments:

Anonymous said...

Pri Diku Chejniju bi lahko she omenil, da ne le da se mu incident ne pozna, temvech se mu je zhrtev javno opravichila in posledichno fasala letoshnjo nagrado za najbolj idiotsko prijavo.

Čukmajster said...

AJAAA???? Žrtev se je opravičila??? Zakaj le?? HALO!!!!! Kje si to prebral??

Anonymous said...

A komentar o fizerjih pri Agassiju je letel na njegovo zgodnje obdobje, ne? Ker sedaj žaluje kvečjemu Gillete.

Sicer pa je letošnje leto poleg smrti kopice znanih, zaznamovala tudi upokojitev kopice športnih legend (Schumi, Thorpe, Agassi - si napisal,Zidane,...), kopica kršitev človekovih pravic in ne smem pozabiti omeniti - smrt zadnje sive celice v glavi našega priljubljenega vodje.

Anonymous said...

Izjava: "My family and I are deeply sorry for all that Vice President Cheney and his family have had to go through this past week," Harry Whittington, after Dick Cheney shot him in the face. February 17, 2006
Ostale zmagovalce najdesh na temle pejđu: http://www.stupidityawards.com/winners.html
Zakaj bi kdo kej tacga pribil ne vem... pomojem bolj zato, ker je Velecenjeni podpredsednik in ne zato, ker bi bil g. Harry tako odpushchujoch kristjan...
And btw, I'm a lady ;)

Čukmajster said...

Bradavičarka:
"smrt zadnje sive celice v glavi našega priljubljenega vodje" - Slava ji!

Cheyney's got a gun said...:
Sori..., nisem vedel, da je "Cheyney's got a gun said..." ženskega spola :)

Anonymous said...

js pa poznam skrito identiteto cheyney's got a gun... ;))
glede na stil pisanja dam roko f ogenj, da je to nasa predraga JinX ;))

Lonely Riderka
(ki jo v glavo podjebava Blogger, tako da se ne more logirat :S)

Anonymous said...

Maaaaybeee... I'm a lady, you're a lady, we do lady-things.
Jazst pa poznam identiteto Lonlirajderke, a jo kdo che vedet? ;) Like nicks matter...

Anonymous said...

Spemerji ;-)