Monday, July 03, 2006

Mazel tov!!!

V predprejšnjem gnevniškem zapisu sem omenil, da si je izraelski premier Ehud Olmert drznil dejati, da je izraelska vojska najbolj moralna vojska na svetu. Ta arogantna izjava pa je takoj izgubila verodostojnost že konec prejšnjega tedna.

Palestinski skrajneži so napadli neko izraelsko obmejno postojanko, ubili 2 izraelska vojaka, enega pa ugrabili. Odgovornost za ugrabitev so samohvalno prevzele kar tri palestinske milice in še danes se ne ve, katera ga res tudi ima (ena izmed treh je tudi oboroženo krilo vladajočega Hamasa). Izrael je kaj kmalu po ugrabitvi nakopičil svoje vojaške sile ob meji z Gazo (od koder so poleti “na silo” izselili vse izraelske naseljence, ki so tam prebivali od zavzetja Gaze iz vojne leta 1967). Nato sta se napad in vrnitev v Gazo spet začela. Prvi dan napada je izraelska moralna vojska najprej razčefukala nekaj mostov (da ne bi palestinski skrajneži tovorili ujetega izraelskega vojaka na druge bregove – kar bi, če bi to res želeli, lahko storili tudi z gumenjakom), elektrarno, s čimer je več kot milijon Palestincev ostalo brez električnega toka in pa univerzo. In hec…Izrael je že pred napadom povedal, da bodo tarče tudi civilni cilji. Halo? Zakaj že? Jebe se Izraelu za Ženevsko konvencijo! V naslednjih dneh je izraelska vojska ugrabila nekaj Hamasovih ministrov in parlamentarcev, včeraj pa so raketo izstrelili tudi v pisarno palestinskega premiera Ismaila Haniye iz Hamasovih vrst. Kaj je to drugega, kot državni terorizem?

Palestinski ekstremisti so izraelskega vojaka ugrabili zato, da bi ga zamenjali za palestinske ženske in mladoletnike, ki jih Izrael zadržuje v svojih zaporih, danes pa so dodali, da ima Izrael časa do jutra, da se umakne iz Gaze, če ne, bodo mladega izraelskega vojaka umorili. A izraelska vlada ni niti trznila…Oni pa že ne bodo prekupčevali s Palestinci…To pa že ne! Jebeš kompromis! Jebeš pogovore! Načelnik izraelskega generalštaba je za vse skupaj okrivil Sirijo (le od kod sedaj še to???? In zakaj se potemtakem sploh spravljajo na Palestince????), premier pa je pristavil, da bodo začeli izvrševati atentate na člane Hamasove vlade (čeprav popolnoma demokratično izvoljene) in tudi na premiera (katerega pa so že poskušali likvidirati, a ga ni bilo v svoji pisarni), če bodo palestinski skrajneži ugrabljenega izraelskega vojaka res umorili…

Pri vsej stvari pa Izraelci neumorno blefirajo, da to počnejo samo zato, ker bi rad našli ugrabljenega vojaka! VRAGA! Le kaj imajo pri tem elektrarna, mostovi, univerza, neštete ugrabitve in raketiranja? Nesrečni soldatek je samo izvrsten izgovor, da odstranijo palestinsko vodstvo, ki jim ne ugaja. In na koncu bodo s tem tudi 19 letnega izraelskega vojaka mirno žrtvovali! Toliko o najbolj moralni vojski na svetu!

No comments: