Wednesday, August 01, 2007

Ubogi, ubogi kadilci...

Toliko pritoževanja in samopomilovanja, da o kalimerovstvu niti ne govorim, kot ga poslušam zadnje čase pa že dolgo ne. Žrtve so kadilci! Proti njim se dogaja pravi fašizem! Kratene so jim osnovne življenske pravice! Ogrožen življenjski stil! Napadena integriteta! Če bi znali ljudje toliko energije porabiti za kakšen bolj plemenit cilj, bi bilo super.

Da ne bo pomote... Predlagani "kadilski zakon" je spisan zelo slabo! Celo neživljenjsko. Toda v tujini so tovrstni zakoni že bili sprejeti in svet še vedno stoji, promet v oštarijah pa ni upadel.

Moram pa priznati, da mi gre egoizem kadilcev precej na jetra, sploh če kajenje primerjajo z alkoholom. Če v vaši bližini nekdo kadi, s tem "načenja" tudi vaše zdravje, če pa v vaši bližini nekdo pije, pa ta ogroža vaše zdravje zgolj pogojno (lahko ga razpizdite in vas bo nalomil, ali pa bo njegova žena spet padla po stopnicah).

Ne dvomim, da se bodo kadilci konec koncev že kako znašli... Do takrat pa le mirno kri... Zakoni tudi mene na več načinov onemogočajo. Bi bilo pa fino, ko bi naši oblastniki zakone prej preštudirali in odpravili njihove pomanjkljivost še pred sprejetjem...

P.S. Zdaj pa grem res na počitnice!

1 comment:

T.C. said...

Pärtyglaž se popolnoma strinja! :)